TURISTIČKA ORGANIZACIJA ČAČKA NA 41. SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

TOČ na sajmu turizma u BG 2019

41. Međunarodni sajam turizma u Beogradu održan je od 21. do 24. februara 2019. godine, a tokom četiri sajamska dana predstavilo se 1103 izlagača, od toga 293 inostrana iz 50 zemalja.

TOČ na sajmu turizma u BG 2019

Turistička organizacija Čačka imala je svoj štand u okviru turističke regije Zapadna Srbija, u hali 4, gde su se predstavile turističke organizacije regija, gradova i opština Srbije.

Posetioci sajma, organizatori putovanja i predstavnici medija bili su u prilici da se informišu o ponudi grada Čačka kroz veliki broj štampanih publikacija, promociju putem video materijala – promotivnih filmova i promocije u programima koji su organizovani na štandu regije. Organizovana su i dva posebna programa promocije u petak 22. i subotu 23. februara, sa najavama manifestacija koje će se ove godine održati u gradu i okolini – Sabor frulaša Srbije, Etno fest, Kupusijada, Plodovi Zapadnog Pomoravlja i Karusel. Najave ovih događaja organizovane su uz prateći kulturno-umetnički program.

TOČ na sajmu turizma u BG 2019

U subotu je najavljen rok festival PRIČA uz emitovanje filma koji je posetiocima sajma dočarao atmosferu sa sa prošlogodišnjeg festivala. Promotivnim filmom UTP “Morava” Čačak, predstavljena je ponuda ovog hotelsko-ugostiteljskog preduzeća, a predstavnici hotela “Aveny” Čačak, zainteresovanim posetiocima delili su vaučere sa sajamskim popustom za smeštaj ovom objektu.

TOČ na sajmu turizma u BG 2019

U petak 22. juna na sajmu je dodeljeno priznanje turističkoj agenciji “Lazena” za jedan od najboljih programa odabranih na konkursu koji je organizovao najveći on line portal “Serbian Adventures” za organizovane programe putovanja u Srbiji. Na konkursu koji je prethodno raspisan, sa temom “5 idealnih dana za odmor u Srbiji”, turistička agencija “Lazena”, uz podršku Turističke organizacije Čačka, kreirala je program “Odmor u lepotama Ovčarsko-kablarske klisure i autentična Srbija”.

 TOČ na sajmu turizma u BG 2019

TOČ na sajmu turizma u BG 2019

Izvor: TURISTIČKA ORGANIZACIJA ČAČKA

Autor fotografija: Dejan Živković