Gradski park u Čačku dobija novo dečje igralište

Gradski park u Čačku dobija novo dečje igralište

Ustanova Sportski centar Mladost već godinama tradicionalna učestvuje u programu “Zajednici zajedno“ koji finansira Kompanija Naftna industrija Srbije. Ove godine naša ustanova je podnela projekat za rekonstrukciju dečjeg igrališta i sistema za zalivanje u Gradskom parku u Čačku. Realizacijom ovog projekta naš grad će biti bogatiji za još jedno uređeno i moderno dečje igralište, što će svakako biti adekvatan sadržaj za prostor u Gradskom parku.

“Ovo je četvrti projekat naše ustanove koji je dobio podršku Kompanije NIS. Podsećam da smo kroz program “Zajednici zajedno“ do sada uredili deo leve obale Morave na gradskoj plaži, ogradili kompleks Gradskog stadiona i izgradili dečje igralište i teretanu na Ljubić keju. Smatrali smo da treba da se aktivno uključimo u rekonstrukciju igrališta u Gradskom parku. Uostalom, izgradnja dečjeg igrališta na Ljubić keju se pokazala kao pun pogodak, pa smatram da će Čačani koji su u velikom broju podržali ovu našu ideju biti zadovoljni njenom realizacijom. Mislim da Gradski park uz prostor naše ustanove predstavlja pravu oazu mira i zdravlja u Čačku i da svi treba da uložimo napor da ga pre svega sačuvamo, ali i unapređujemo iz godine u godinu’‘ – rekao je direktor SC Mladost Miloš Stevanić.

Realizacija prve faze projekta koja podrazumeva izgradnju dečjeg igrališta bi trebala da bude do kraja ove, dok bi rekonstrukcija sistema za zalivanje bila urađena u prvim mesecima naredne godine. Uz veliki broj naših sugrađana koji su kroz razne ankete podržali ovaj projekat, velika podrška je stigla i od rukovodstva grada koje je očigledno u Sportskom centru Mladost prepoznalo pravog partnera u realizaciji jedinog i osnovnog cilja – unapređenja uslova za svakodnevno bavljenje sportom i rekreacijom, a samim tim i zdravijim načinom života Čačana svih uzrasta.

Izvor: SC "MLADOST" Čačak 

 

10 godina zajednici zajedno

NIS ove godine u zajednicu ulaže 114,5 miliona dinara


U okviru programa „Zajednici zajedno 2018“ kompanija NIS podržala je ukupno 26 projekata čijom će se realizacijom značajno unaprediti kvalitet života i rada građana u 12 gradova i opština širom Srbije. Rezultati odabranih projekata objavljeni su na veb stranici http://zajednicizajedno.nis.eu ,  kao i na sajtovima lokalnih samouprava.

Kompanija je ove godine opredelila fond od 114,5 miliona dinara za realizaciju projekata od kapitalnog značaja za razvoj zajednica. I ove godine, NIS je podržao projekte čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života građana lokalnih zajednica. Odabrani projekti su iz oblasti obrazovanja, sporta, kulture, ekologije, javnog zdravlja i socijalne zaštite.

Odluku o prioritetnim oblastima definisali su predstavnici lokalnih samouprava, koji su pozivali ustanove i udruženja iz svojih gradova ili opština, koje se tim oblastima bave, da prijave projekte od dugoročnog značaja za razvoj njihove zajednice. Konačnu odluku o projektima koji su podržani, donela je komisija koju čine predstavnici kompanije NIS i 12 lokalnih zajednica.

Program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ jedan je od najznačajnijih projekata NIS-a koji se uspešno sprovodi već 10 godina u saradnji sa lokalnim zajednicama u Srbiji. Tokom tog perioda realizovano je preko 900 projekata vrednih više od milijardu dinara, a koji su značajno unapredili život građana u zajednicama u kojima kompanija posluje – Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Kikinda, Zrenjanin, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej. Od ove godine programu se priključio i grad Požarevac, čime je NIS nastavio da proširuje krug partnerskih zajednica u Srbiji.